Η νίκη, η ήττα ή η ισοπαλία δεν είναι το παν στο στοίχημα!

Από την εποχή του «λεωφορείου στοιχημάτων» σίγουρα γνωρίζετε ότι μπορείτε να στοιχηματίσετε σε σωστά αποτελέσματα, καθώς και σε σκόρερ ή ακόμα και στον πρώτο ή τελευταίο σκόρερ ενός αγώνα. Η εποχή των ζωντανών στοιχημάτων έχει επεκτείνει ακόμη περισσότερο τέτοια ειδικά στοιχήματα και πλέον μπορείτε να στοιχηματίσετε σχεδόν σε οτιδήποτε κατά τη διάρκεια ενός αγώνα: Αριθμός λακτισμάτων κόρνερ, ποια ομάδα έχει περισσότερα ρίψη, υπάρχει κίτρινη ή κόκκινη κάρτα για έναν συγκεκριμένο παίκτη, Η ομάδα βλέπει πιο συχνά το κίτρινο, ποια ομάδα βλέπει πρώτη το κόκκινο, ποιος έχει το εναρκτήριο λάκτισμα, ποιος προπονητής αποφασίζει να αλλάξει πρώτος. Οι δυνατότητες είναι σχεδόν απεριόριστες, και λόγω των πολλών μπουκ στο χώρο του αθλητικού στοιχήματος. Αυτοί που τους αρέσει είναι σίγουρα σε πλεονέκτημα λόγω της αφθονίας των στοιχημάτων – προσωπικά δεν ασχολούμαι με τέτοια στοιχήματα, αλλά πρόσφατα ανακάλυψα ενδιαφέροντες τύπους στοιχημάτων που μπορούν να τοποθετηθούν ΠΡΙΝ από ένα παιχνίδι και συχνά είναι πολύ πολύτιμα.

ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΧΑΝΤΙΚΑΠ

Το στοίχημα με χάντικαπ έχει πάψει εδώ και καιρό να είναι ένα «ειδικό» είδος στοιχήματος. Σχεδόν όλοι όσοι έχουν ασχοληθεί ποτέ με αθλητικά στοιχήματα έχουν παίξει ένα. Για όσους δεν ξέρουν τι να κάνουν με αυτόν τον όρο: Τα στοιχήματα χάντικαπ είναι στοιχήματα όπου μία από τις δύο ομάδες πηγαίνει στον αγώνα με ένα (πλασματικό) πλεονέκτημα γκολ. Υποθέτοντας ότι παίζετε Barcelona – Valencia Handicap 0:1 Συμβουλή 1, αυτό σημαίνει ότι η Μπαρτσελόνα θα πρέπει να κερδίσει με δύο γκολ διαφορά για να κερδίσετε το στοίχημά σας. Εάν η Μπαρτσελόνα κερδίσει τον αγώνα με 2:0, κερδίζετε το στοίχημά σας (τελικό αποτέλεσμα στοιχήματος 2:1). Εάν η Μπαρτσελόνα κερδίσει μόνο 1:0, θα έπρεπε να ποντάρετε Χ σε χάντικαπ 0:1 για να κερδίσετε. Για το στοίχημά σας, το παιχνίδι ουσιαστικά έληξε 1:1….

Πού παίζετε λοιπόν στοίχημα χάντικαπ; Τα στοιχήματα νίκης με χάντικαπ παίζονται κυρίως όταν περιμένετε μια ομάδα να κερδίσει με δύο γκολ διαφορά ή περισσότερα. Ας υποθέσουμε ότι έχετε απόδοση μόνο 1,40 για μια κανονική εντός έδρας νίκη της Ομάδας XY, αλλά πιστεύετε ότι η ομάδα είναι αρκετά δυνατή για να νικήσει τον αντίπαλο με δύο ή περισσότερα γκολ διαφορά, ρίξτε μια ματιά στις πιθανότητες για τη νίκη του χάντικαπ. Αλλά το ίδιο ισχύει και για το στοίχημα με χάντικαπ: αναλύστε προσεκτικά κάθε αγώνα, ακόμα κι αν φαίνεται τόσο ξεκάθαρο. Κάθε ομάδα συμπεριφέρεται διαφορετικά σε διαφορετικά σκορ. Μελετήστε το πρόγραμμα των συλλόγων. Είναι δυνατόν το φαβορί στο οποίο παίζετε ένα στοίχημα νίκης με χάντικαπ με σκορ 2:0 να σώσει σημαντικούς παίκτες, να κατεβάσει ταχύτητα και ίσως να λάβει ένα ανόητο γκολ που δέχθηκε; Ναι, αυτό μπορεί πάντα να συμβεί!

Μπορείτε να πάρετε ακόμη μεγαλύτερες αποδόσεις μαντεύοντας ένα χάντικαπ Χ. Για αυτό, η ομάδα με το “χάντικαπ” (δηλαδή αυτή με το πλασματικό γκολ που δέχτηκε από το λεπτό 1) πρέπει να κερδίσει τον αγώνα με διαφορά τερμάτων. Και αν καταφέρετε να το κάνετε αυτό, θα έχετε αποδόσεις μεταξύ 3 και 4. Μπορείτε να ρισκάρετε ένα τέτοιο στοίχημα εάν πιστεύετε ότι μία από τις δύο ομάδες έχει πλεονέκτημα και πιστεύετε ότι αυτή η ομάδα θα κερδίσει – αλλά δεν θα τα καταφέρει είναι με μεγάλη διαφορά. Ωστόσο, οι πιθανότητες σε τέτοια στοιχήματα είναι υψηλές για κάποιο λόγο, δεν είναι τόσο εύκολο να προβλέψεις ένα τέτοιο γεγονός. Μπορείτε να το δείξετε αυτό με το στοίχημα γκολ. Οι νίκες 4:3 ή 5:4 είναι γνωστό ότι αποτελούν την εξαίρεση στο ποδόσφαιρο. Αλλά ακόμη και η σωστή πρόβλεψη ενός 1:0, 2:1 ή 3:2 δεν θα είναι δυνατή για τα περισσότερα παιχνίδια. Παρόλα αυτά, το Χάντικαπ Χ είναι ένα ενδιαφέρον στοίχημα που πρέπει να έχετε πάντα υπόψη σας – ή μάλλον, θα πρέπει να προσέχετε τις πιθανότητες. Όμως, όπως περιγράφεται στο πρώτο μέρος του σεμιναρίου, για κάθε στοίχημα με χάντικαπ που τοποθετείτε, θα πρέπει να σκεφτείτε εκ των προτέρων εάν θα είχατε δώσει τις πιθανότητες διαφορετικά.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ “DNB”;

ΤΙ ΕΙΝΑΙ "DNB";

Το “DNB” σημαίνει Draw No Bet. Εδώ δεν έχετε τρεις πιθανότητες για νίκη, ισοπαλία ή ήττα, αλλά μόνο δύο: νίκη ή ήττα. Οι πιθανότητες για αυτά τα γεγονότα είναι φυσικά χαμηλότερες από ό,τι για στοιχήματα 3 κατευθύνσεων, αλλά σε αντάλλαγμα δεν χάνετε τα χρήματά σας σε περίπτωση ισοπαλίας, αλλά παίρνετε πίσω το ποντάρισμά σας. Ειδικά σε παιχνίδια όπου έχετε ένα φαβορί, αλλά υπάρχει οξύς κίνδυνος ισοπαλίας, μερικές φορές είναι καλύτερο να παραιτηθείτε από τις ελαφρώς υψηλότερες αποδόσεις και να μην χάσετε χρήματα σε περίπτωση ισοπαλίας.

Παρόμοιο στοίχημα είναι η «διπλή ευκαιρία». Αυτό λειτουργεί σχεδόν με τον ίδιο τρόπο, με τη διαφορά ότι υπάρχουν τρεις επιλογές: 1Χ, 2Χ ή 12. Επομένως, εάν ποντάρετε 1Χ, σημαίνει ότι θα κερδίσετε το στοίχημά σας σε περίπτωση νίκης εντός έδρας ή ισοπαλίας και θα χάσετε τα χρήματά σας σε περίπτωση εκτός έδρας νίκη. Για το στοίχημα 12, νίκη εντός ή εκτός έδρας, χρειάζεστε οπωσδήποτε μια νίκη για να κερδίσετε το στοίχημά σας. Σε περίπτωση ισοπαλίας θα χάσετε το στοίχημά σας.

ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΝ ΜΕ B2S;

Το B2S σημαίνει “και οι δύο να σκοράρουν” – μπορείτε να στοιχηματίσετε μόνο στο ΝΑΙ ή στο ΟΧΙ, επομένως υπάρχουν μόνο δύο πιθανά αποτελέσματα. Εάν ποντάρετε ΝΑΙ, κερδίζετε το στοίχημά σας εάν και οι δύο ομάδες σκοράρουν τουλάχιστον μία φορά. Αν ποντάρετε ΟΧΙ, κερδίζετε αν ο αγώνας τελειώσει “μηδέν” ή ακόμα και χωρίς γκολ.

ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ

ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ

Μπορείτε να στοιχηματίσετε στο πόσα γκολ θα σημειωθούν σε έναν αγώνα με τα στοιχήματα “πάνω” και “κάτω”. Για παράδειγμα, αν ποντάρετε ένα παιχνίδι στο “over 2,5”, έχετε κερδίσει το στοίχημά σας όταν σημειωθεί το τρίτο γκολ. Αν σημειωθούν μόνο δύο γκολ, χάνετε. Φυσικά, το όλο πράγμα λειτουργεί αντίστροφα: κερδίζεις ένα στοίχημα «κάτω από 2,5» αν σημειωθούν μόνο δύο γκολ – αν μπει το τρίτο γκολ, χάνεις. Και αυτά τα στοιχήματα μπορούν να παιχτούν σε όλους τους πιθανούς αστερισμούς: under 1,5, over 3,5, under 3,5, over 6,5… και ούτω καθεξής!

Πριν τοποθετήσετε στοιχήματα over/under, καλό είναι να δείτε τις τελευταίες απευθείας μονομαχίες μεταξύ των αντιπάλων. Τα γκολ που σημειώνονται στις απευθείας μονομαχίες των ομάδων είναι μάλλον πολλά ή λίγα; Πώς φαίνονται αυτά τα στατιστικά στοιχεία σε σχέση με άλλους αγώνες μεταξύ των ομάδων; Και μετά επιστρέφει στην ανάλυση! Η ομάδα με τη μεγαλύτερη επίθεση δεν θα σκοράρει πολλά γκολ εάν λείπουν ο καλύτερος επιθετικός και ο βασιλιάς της ασίστ. Η χειρότερη άμυνα πιθανότατα δεν θα έχει πολλά γκολ εάν η αντίπαλη επίθεση δεν σουτάρει καλά ή λείπει βασικός παίκτης.

Με τα over/under στοιχήματα, μου αρέσει να ρισκάρω λίγο περισσότερο ο ίδιος. Ας υποθέσουμε ότι έχω απόδοση 1,50 για ένα over 2,5: Αν ποντάρω 10 € σε αυτό, θα έπαιρνα 15 € πίσω αν το αποτέλεσμα ταιριάζει. Μου αρέσει να στοιχηματίζω τα 5 € καθαρό κέρδος που θα κέρδιζα σε περίπτωση over 2,5 σε over 3,5, για το οποίο έχω απόδοση 2,40. Αν σημειωθούν ακριβώς τρία γκολ, βγαίνω στην ισοτιμία: 15 € στοιχηματισμένο, 15 € επιστροφή, μηδέν γύρο. Αλλά αν σημειωθεί ένα τέταρτο γκολ (και όπως ξέρουμε, όλα είναι πάντα πιθανά στο ποδόσφαιρο), παίρνω 27 € πίσω για 15 € στοίχημα σε αυτήν την περίπτωση. Αυτό μπορεί να μην είναι πάντα το πιο έξυπνο πράγμα που μπορείτε να κάνετε, αλλά έχει νόημα για ορισμένα παιχνίδια. Είναι επίσης πάντα το πόσο διακυβεύεται σε ένα παιχνίδι. Πετάνε οι ομάδες τα πάντα μπροστά στο τέλος όταν χρειάζονται ένα ακόμα γκολ; Κινδυνεύουν συνήθως οι ομάδες να αντεπιτεθούν; Θα πρέπει πάντα να έχετε κατά νου με αυτήν την παραλλαγή ότι έχετε επίσης μεγαλύτερο κίνδυνο από ό,τι αν παίξετε ένα μόνο στοίχημα over/under. Εάν το συγκεκριμένο στοίχημα αξίζει τον κίνδυνο για εσάς, πρέπει πάντα να αποφασίζετε μόνοι σας.

Αυτά ήταν μερικά βασικά «ειδικά στοιχήματα» που πρέπει να γνωρίζετε αν αποφασίσετε να στοιχηματίσετε. Υπάρχουν βέβαια και πολλά άλλα, για παράδειγμα το περίφημο «Ασιατικό χάντικαπ», που ήταν λίγο μυστήριο ακόμα και για μένα ως αρχάριο, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ απλό πράγμα. Περισσότερα για αυτό στο επόμενο μέρος του σεμιναρίου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *